MEB’den Ücretsiz HTML Kursu

Ücretsiz HTML Kursu … Blog alemine ilk girişim ortaokul yıllarımda türkçe servislerle başlamıştı. O zamanlar tek başına bir sitemin olması bile yeterli övünç kaynağıydı. Reklamlı bedava servislerin revaçta olduğu dönemlerde çocuk aklıyla birkaç girişimde bulunmuş daha sonra bu yöntemleri arkadaşlarıma da anlatmış ve o arkadaşların okulun izci kızlarıyla dalga geçen bir site hazırlayıp ceza aldığına şahit olmuştum.

Lise yıllarımda Blogger ile haşır neşir olmayı deneyip sırtımı Google’a yaslamanın en mantıklı iş olacağını düşünmüş ve daha sonra bu işlere benden daha meraklı bir herifle karşılaşarak – kaldı ki şimdi kendisi bu yazıyı okuyor olabilir – İçerik yönetim sistemlerinden: WordPress’ten, Joomla’dan, Drupal’den vesaireden haberdar olmuştum.

Öğrenmek ve denemek güzeldi ancak içerik yönetim sistemleriyle uğraşmak için: Hosting masraflarını karşılamak, saldırılara karşı ayık olmak ve az biraz kod bilmek gerekiyordu. Otur oturduğun yerde deyip: Blogger’la tek başıma portal benzeri yayımlar meydana getirip uzun süre yazmaya devam etmiştim.

Blog bir furyaydı. Zamanında nasıl her önüne gelen forum açıyorsa o zamanlarda herkes blog açıyordu sıyrılmak için üslup sahibi, profesyonel bir şeyler yapmak gerekiyordu. Biraz HTML bilgime güvenerek temaları editliyor estetik görünüşlere sahip oluyordum ancak baştan bir tema yazmak beni aşan işlerdi.

Hala da aşar ancak şurada bu işlere yeni başlayanlar için güvenilir bir altyapı oluşturacak, adımlarını daha sağlam atmalarını sağlayacak MEB tarafından yayımlanan dreamweaver derslerine rastladım. Muhteşem bir Ücretsiz HTML Kursu hizmetiydi.

Blogger sayesinde küçük bütçelerle, dertsiz tasasız, yaratıcı fikirlerini uygulamak isteyen okuyucular için çok verimli bulduğum kaynağı paylaşmak istedim. Blogger hala çok güçlü bir blog ağı ama dilerseniz bağımsız HTML siteleri de kurabilirsiniz tabi.

SONRADAN GELEN DÜZENLEME

MEB Aradan geçen yıllarda kendini ilerletti. Şimdi yazılım üzerine lise açmayı bile düşünüyorlar. Bunlar güzel yatırımlar. Dönem ortaya somut ürünler çıkarmaktan ziyade bu somut ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayacak yazılımlar geliştirme dönemi. Bakın Bilgisayarlar Salgın günlerinde bizi işlerimize gitmekten kurtardı. Yakında iş yapmaktan da kurtaracaklar. Umarım bilgisayarlar gelecekte hepimizi kurtaracak ve insanlığın yalnızca daha iyi bir dünya için çalışmasını sağlayacaklar. Evrim bunu emreder.

Görüşürüz sevgili okuyucu.

Yorum yaz!