Petfriends: Hayvanlar İçin Sosyal Ağ

Petfriends, Facebook’un hayvanlısı olarak tanımlayabileceğimiz sosyal bir ağ. Evcil hayvanınız için bir profil oluşturuyorsunuz. Bu sayede hem diğer evcil hayvan sahipleriyle tanışıyor, hem soru cevap kısmıyla sorularınıza yanıt bulabiliyor hem de kent hayvanlarının yaşam koşullarının iyileşmesine ön ayak oluyorsunuz.

2014 yılında o zamanlar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan Oğuzhan CERİT tarafından ortaya konan proje, kâr amacı gütmediği için giderlerini bağışlarla karşılayıp artanlarını da kent hayvanlarına harcıyormuş.

Sitede bir de “Veterinerler” sekmesi var. Şehir şehir veteriner bulup hakkındaki yorumları okuyabiliyorsunuz, harika bir düşünce ancak burada ne yazık ki yeterince girdi yok. İstanbul’da dahi yalnızca bir veteriner listelenmiş durumda.

Fikir olarak muazzam biçiminde tarif edeceğimiz sitenin tasarımı her ne kadar mobil uyumlu olsa da yenilenmeye muhtaç ve popülerite kazanması için bol bol reklama belki de ciddi bir yatırıma ihtiyacı var.

NOT: Tamam banner reklam alıyor ama. Kirli bir durum da yok. O kadar olsun sevgili okur.

Petfriends sandığım kadar tutmadı. Sanırım buna zamanından erken yapılan bir girişim demek daha doğru olur. Tutmaması için hiçbir sebep yoktu aslında ama tutmadı sevgili okur yapacak bir şey yok. Petfriends hyvanseverler için iyi bir toplanma alanı olabilirdi. Atatürk’ün bundan neredeyse 75 yıl önce Cumhuriyet Köyü projesine bile yerleştirdiği hayvan mezarlıkları artırılabilir. Türkiye geneli bir veteriner veritabanı oluşturulup nitelikli veterinerler öne çıkarılabilirdi.

Tamam hal-i hazırda da bunu yapan web siteleri var ancak petfriends bunları tek bir çatı altında toplayıp insanların içerik ürettikleri bir alan olacaktı ancak sanırım girişimi çekici hale getirmek için günümüz dünyasında daha fazla şey yapmak gerekiyor. Yani insanlarda benim blog açmama gerek yok kendim yazacağına buraya yazarım buradan daha fazla insana ulaşır duygusunu oluşturmak lazım. Ekşisözlüğün tüm başarısı bundan ibaret. Birbirlerine en azından en temel konularda benzeyen bir grubu kendine bağladı ve herkesin sesini duyurabileceği yüksek okunma oranlarına erişebildiği bir platform ortaya çıkardı. İnsanlar arasındaki etkileşimi artırdı.

Yorum yaz!