Daha önce yolladığı araçların içine de dünyanın kültürüne ilişkin temel bilgileri içeren sembollerle dolu küçük metal plakalar koyan NASA, Voyager 1 ve 2’yi bir zaman kapsülü gibi görüyor ve dünya dışı yaşamlara dünyanın kültürel çeşitliliğini aktarmak amacıyla ses ve görüntülerin de yer aldığı altın kaplama dayanıklı bir disk yani altın plak ve bu plağı okuyacak bir sistem gönderiyor.Albüm içindeki bu seslerin büyük bir kısmını klasikleşmiş müzik yapıtları oluşturuyor. NASA’nın Voyager’e koyduğu albümün içinde Jhonny B. Goode’dan, Bach’a oradan etnik müziklere kadar birçok örnek var. Albüme Youtube’da “Voyager Golden Records” anahtar sözcükleri ile arama yaptığınız zaman tüm listesiyle beraber erişebiliyorsunuz.
Altın plak albüme seçilecek şarkıları da Carl Sagan’ın önderliğinde Cornell üniversitesinden bir ekip oluşturmuş. Dünya ne kadar güzel şeylerle uğraşıyor. Bir taraftan Rick and Morty gibi bir yapım üretilebiliyor. İnsanlar uzay ve zaman konusunda daha bilinçli ve ilgililer Stephan Hawking’in ktapları milyonlar satıyor. Astrobilimcilere geç gece şovu gibi programlar yaptırılıyor.
Her ne kadar dünya sürekli kötüye gidiyor gibi anlatılsa da öyle değil aslında. Bakın mesela bugün zenginle yoksul arasındaki uçurumun açıldığını söylüyoruz ama istatistikler dünyada açlıktan ölen insan sayısının geçmiş 100 yıla oranla çokça azaldığını gösteriyor. Evrim de bunu emrediyor zaten. İki adım ileri bir adım geri ama nihayetinde bir adım ileri olmak üzere gelişiyoruz.