Dünyanın en güzel evleri… Modern binalar yapmak için artık eskisi gibi mutlaka çelik ya da cam materyallere ihtiyacımız yok. İlham almamız için kafamızı tekrar doğaya çevirip bakmamız yeterli.
Doğal yaşam, Frank Lloyd Wright gibi tasarım şirketlerini uzun süredir etkiliyor. Ancak son zamanlarda tasarımcılar doğal yaşam işini derinleştirdi. Bir kuş yuvasından ya da mağaradan ilham alarak alışılmamış gereçlerle doğayla insanın bağını pekiştirmeye, içselleştirmeye uğraşıyorlar. Böylelikle dünyanın en güzel evleri ortaya çıkıyor.
Bu yüzden dev bir hayvanın yuvası mı yoksa bir insanın yaşam alanı mı bilemediğimiz harika tasarımları sizler için derledik(Yalan bizzat kendimiz için derledik.)
İyi bakınmalar:
Cleveland’daki Mark Reigelman’a ait Okuma Yuvası
Act Romegialli tarafından İtalya’da inşa edilen Yeşil Kutu!
Çek Cumhuriyeti’nde SGL Projekt, Semtin tarafından yapılan Leylek Yuvası
24H Architecture tarafından yapılmış İsveç’teki Denizkabuğu çalışması
Nendo tarafından Japonya’da yapılmış Kuş Apartmanı adlı proje
Visiondivision firması tarafından İndianapolis’de yapılan Budak ev
Portekiz’deki meşhur Taş Ev. Belki yazısını yazarım ileride.
Lea Beie’nin Almanya Coburg’daki Loreby adı eseri de aşağıda:
Herkes özgürce kendi yaşam alanını tasarlayabilmeli sevgili okur. İnternetten bakındıklarıyla yetinmemeli dilediği yerde küçük bir arsa alıp üzerine ufak ufak inşa etmeye başlamalı. İnsan hayatta ne kadar entelektüel olursa olsun ne kadar çağdaş olursa olsun bir mülkiyet arzusu taşıyor ama bu kötü değil. Somut bir ürün görebilme isteği. İnsan üretiminin somut karşılığını görmek istiyor. Para bile soyut rakamlardan ibaret ancak ev öyle değil somut bir yaşam gerçekliği
SOMUT GERÇEKLİKTEN KOPMAMAK LAZIM
İnsanların somutla olan bağlarının kopmaması lazım. Matematik öğretiminde de bu yaklaşım geçerli matematik sorularını yapmada çuvallamamızın da temel sebeplerinden biri ilkokul dışında somuta dökülemiyor artık. Üniversitedeki eğitimde soyut olması elbette normal ama en azından lisede ayakları yere basan edindiği bilgilerin uygulama karşılıklarını gören öğrencilerin olduğu çağdaş bir yaklaşım planlamalıyız sanırım.
Bu noktada bundan elli yıl önceki ders kitaplarına bakmamız yeterli olur sanırım temel düzeyde inşaat bile öğretmişler liselerde. He haddinden ağır mı değil bilakis matematiğin somuta dökülmesini sağladığı için kalıcı öğrenmeler elde edilmiş.
Kendine iyi bak sevgili okur.