Blink adındaki bir girişim elektrikli araçların yaygınlaşması amacıyla ilginç bir araç şarj istasyonu daha doğrusu portatif araç şarj istasyonu geliştirdi. Elektrikli araç powerbanki de diyebiliriz. Amaçlarının elektrikli araçların yaygınlaşmasına hizmet etmek olduğunu açıklayan şirket. Elektrikli araçların menzili konusunda kaygı duyan kullanıcıların bu kaygılarını ortadan kaldıracağını düşünüyor. Bu sayede de elektrikli araçlara olan talebin artacağını belirtiyor.
Bu elektrikli araçların menziline takılmak artık yersiz bence sevgili okur. Çünkü yeni çıkan elektrikli araçlar en az 450 kilometre menzile sahip oluyorlar ve 20 – 25 dakikada yüzde 80 dolum vadediyorlar. E yani benzinin de 450 kilometrede bitiyor. 5 – 10 dakika durup benzin alıp bir soluklanıyorsun. Bütün bu kavga on dakika için mi? Benzinin de bitince dolduruyorsun aynı biçimde bataryan bitince de dolduruyorsun. E şarj istasyonlarının sayısı da hayli arttı. Daha önce şurada ülkemizdeki araç şarj istasyonlarına ilişkin bir görsel paylaşmıştık.
He ama dersen benim param var ama yalnızca elektrikli olduğu için hala almaktan çekiniyorum dersen tam senin için geliştirilmiş bir ürün işte bu sevgili okur. Her ne kadar elektrikli araçların mantığına ters olsa da 9,6 Kw ile şarj olanağı sunan alet 240 volt çıkışa sahip. Benzin ya da mazotu elektriğe dönüştürüyor. 1 dakikalık bir şarj ile de 1,6 kilometre yol gitmenizi sağlıyor. Fena değil insanı yolda bırakmaz.
YOL YARDIM FİRMALARI TALEPLERİ
Yalnızca kendiniz için de düşünmeyin. Blink, bu portatif araç şarj istasyonunu ya da powerbankini yol servisi hizmeti veren firmalara da satmayı planlıyor. Yol kenarı servisleri için inanılmaz bir buluş olduğunu söylüyor ki bence bu konuda haklılar. Tamam bazı yol yardım firmaları 2011 yılından beri yanlarında portatif şarj cihazları çalışıyor ama onlar da elektrikle şarj edilen cihazlar. Bu bildiğin mazot ya da benzinle dolduruluyor. Fiyatı biraz pahalı 6500 dolar ama eğer bireysel kullanım için alacaksanız falan da kendinize göre konfigire edibiliyorsunuz.
Elektrikli araçların karbon salınımını azaltmak amacına ters olsa da iyi bir geçiş dönemi teknolojisi diye düşünüyorum ben. Bence fena olmamış. Alan olur bunu diyor ve bir sonraki yazıda görüşmek üzere esen kalmanızı diliyorum.